Mamma Mudrikah

Gepubliceerd op 17 juni 2020 om 15:10

Mamma Mudrikah

Mamma Mudrikah is een kleine onderneming dat huisgemaakte Indonesische gerechten kookt en verkoopt aan huis.

Zij adverteert via de sociale media; Facebook en Instagram. De kok/baas is Monica en zij is ook mijn vrouw. Mamma Mudrikah had, omdat ik aan het begin al betrokken was bij de ontwikkeling van de onderneming, behoefte aan een logo, huisstijl en een sjabloon om zichzelf een visuele identiteit te geven. 

Gezien de link met Indonesië, toen nog enkel de verkoop van Atjar Tjampoer in pot met deksel voorzien van een lapje batikstof, werd inspiratie gehaald uit de karakteristieke patronen en kleuren van de traditionele batikstof.

Het eerste logo werd getekend door onze dochter en bestond uit twee M-en  met een gouden stip die symbool stond voor de zon. De M kon zowel staan voor Mamma Mudrikah als Monica en Martijn, onze namen met het uiteindelijke resultaat zoals te zien is rechts. De M-en en de gouden stip zijn nog steeds zichtbaar. Een pannetje op een vuur is toegevoegd. Het gebruikte lettertype als uitgangspunt is Dr. Sugiyama welke voor dit logo hier en daar wat aangepast is.

Dit lettertype is in het begin gebruikt voor de stickerlabels voor de Sambal, Atjar en kruidenmixen echter bleek dit in de gebruikte lettergrootte onleesbaar. Momenteel is Ink Free het meest gebruikte lettertype; voldoende leesbaar, speels en vrolijk.

Naast de ontwikkeling van het logo en huisstijl volgden templates voor Facebookberichten en Instagram, flyers voor in de winkel, cadeaubonnen, productstickers en prijslijsten.

 

Karakterdesign is de huisontwerper voor Mamma Mudrikah.

www.mammamudrikah.nl

Instagram van Mamma Mudrikah

lettertype Dr Sugiyama

De kunst van het batikken

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.