blog

sjablonen vs. eigenzinnig ontwerp in Drechtsteden

Ben je op zoek naar een manier om je visuele uitingen te professionaliseren, maar ben je geen ontwerper? Dan zijn er talloze online tools die je kunnen helpen, van Canva tot PosterMyWall. In deze blogpost bespreken we de voor- en nadelen van templates, de kracht van eigenzinnigheid, en alternatieven voor Canva die je in de Drechtsteden kunt vinden.

Lees meer »

ticket to freedom?

Je thinclient loopt vast. Je hebt geen zin om het irritante e-formulier in te vullen, dus je probeert het zelf op te lossen. Je zoekt op de FAQ-pagina van de IT-afdeling, maar je vindt geen oplossing. Dan bel je de helpdesk, maar het keuzemenu is onduidelijk en je moet lang wachten. Uiteindelijk lukt het je om een helpdeskmedewerker te spreken, maar die verwijst je toch naar het e-formulier.Je vindt het e-formulier eindelijk en begint met invullen. Je naam, contactgegevens en afdeling staan al ingevuld, maar je moet nog de computernaam en het serienummer opgeven. Die informatie staat op een sticker aan de onderkant van de thinclient, maar je kunt die niet zien omdat de machine vastloopt.Als je eindelijk alle informatie hebt ingevuld, verzend je het formulier. Je krijgt een SMS met je ticketnummer en een bevestiging dat het probleem binnen drie werkdagen wordt opgelost. Je kunt het incidentproces live volgen via een bijgevoegde link.Dit is een herkenbare situatie voor veel mensen. Ticketsystemen kunnen frustrerend zijn, vooral als ze onduidelijk zijn of als je niet snel geholpen wordt. Karakterdesign werkt niet met een ticketsysteem, geen incidentnummers of lang wachten bij de helpdesk. Direct contact, weten waar je aan toe bent en niet lang hoeven zoeken naar oplossingen die buiten je macht liggen. Bijna meteen resultaat. Bijna. Het ontwerpproces gaat niet over een nacht ijs. Maar Karakterdesign is wel jouw ticket naar een nieuwe uitdaging en vrijheid.

Lees meer »

Zet jezelf te koop maar niet voor gek!

De scheidslijn tussen passie en geld verdienen. Afgelopen weekend werd ik benaderd door een eigenaar van meerdere kledingwebshops. Hij was op zoek naar een ontwerper die opdrukken voor kleding kon maken.

Lees meer »

ondernemende vaders: ondernemen met een gezin

Toen ik lang geleden nog in onregelmatige dienst werkte had ik het voordeel dat ik mijn kinderen, zeker toen ze nog kleiner waren, in de ochtend, middag en avond zag opgroeien. Inmiddels werk ik tijdens de normale kantooruren. Ik zie ze 's-ochtends niet omdat ik al vroeg onderweg ben, kom ik 's-avonds laat thuis waardoor ik mijn jongste krap aan een uur per dag zie vanwege zijn bedtijd.

Lees meer »

Het belang van een eigenzinnig logo

Als je aan succesvolle merken denkt, welke logo's komen dan als eerste bij je op? Denk aan Nike's swoosh, Apple's bitten apple, of McDonald's gele bogen. Deze logo's zijn niet alleen herkenbaar, ze vertellen ook een verhaal en wekken een bepaald gevoel op bij consumenten. Dit onderstreept het belang van een uniek logo voor succesvolle merken.

Lees meer »

slow fashion

In de mode bestaat er zoiets als slow fashion en fast fashion. Een trend die is ontstaan met de groeiende bewustwording van de impact welke wij hebben op het milieu en ons consumptiegedrag c.q. wegwerpcultuur.

Lees meer »

Wanneer is het tijd voor een nieuw eigenzinnig logo?

Een logo dient voor herkenbaarheid. Het is het boegbeeld van de organisatie. Als het goed is, laadt het zich door de tijd heen met betekenis en waarden. Zodat iedereen – buiten en binnen – de organisatie in letterlijk één oogopslag meteen weet: dit zijn ze. Herkenbaarheid gedijt niet bij verandering. Aan een logo moet je dus niet te vaak prutsen.

Lees meer »

het verhaal achter Karakterdesign

"Was iedereen nou echt zo boos op elkaar? Was er echt niemand meer die nog maar een klein beetje verdraagzaam was?". Mijn kijk op de wereld was donkerder én angstiger geworden. Mijn realiteit was dé realiteit geworden. Dit was dé waarheid.Het was de tijd dat Karakterdesign ontstond; ontsnappen aan mijn wereld en verdrinken in creativiteit en vergeten wat ik dagelijks op het werk tegenkwam.Dat werk waar ik graag naar toe ging begon me tegen te staan. Elke dag hetzelfde onderwerp, elke dag de schouders er weer onder; “Opgeven was falen.” dacht ik elke keer weer.Maar was dat wel zo?Mijn eigenwijsheid en ego hadden nog een half jaar nodig om te beseffen dat je waarheid en werkelijkheid kan beïnvloeden. Dat je nog altijd regie kan houden over je eigen leven en dat je beslissingen kan en mag maken. Dat dromen mag en dat het soms ineens tijd is die dromen na te jagen.Ik veranderde van baan; nieuwe onderwerpen, nieuwe omgeving en nieuwe collega’s. Mijn wereld kreeg weer kleur en werd vriendelijk en verdraagzamer.Ontsnappen in creativiteit was geen noodzaak meer. Wat wel bleef was het besef dat jij kan ontsnappen aan jouw werkelijkheid of dat je, als de tijd gewoon rijp is voor een positieve wending, daar naar mag luisteren.Is het voor jou dát moment?Zet de stap, wees dapper en wees een held. Begin dat bedrijf waar je altijd van droomde en maak het concreet en wordt de held van je eigen verhaal!

Lees meer »

Wat is het belang van je huisstijl?

De huisstijl van een organisatie of bedrijf is de bewust gekozen wijze van presentatie naar buiten toe. Vaak wordt gedacht dat een huisstijl of merkidentiteit alleen uit grafische elementen bestaat. Uit onderzoek blijkt dat bijna 90% van je merkidentiteit wordt bepaald door gedrag.

Lees meer »