• tel. 06-12041057
  • karakterdesignlogo@gmail.com
  • #designmetkarakter

tijd voor bezinning?

Gepubliceerd op 9 februari 2021 om 06:48

Rustig aan het front ?

Het is momenteel rustig aan het ontwerpfront. Er staan wat dingen op stapel voor binnenkort en er is een ontwerp waarvan ik in afwachting ben van de klant of eigenlijk opdrachtgever. Het woord klant vind ik vervelend klinken. In mijn idee ga je beide een samenwerking aan in een creatief proces waarbij je beide soms de klant bent die iets wil maar ook de opdrachtgever omdat je iets vraagt van elkaar. Dit al om te komen tot dat ene ontwerp en inderdaad, aan de eindstreep lever ik iets af en in ruil daarvoor krijg ik een vergoeding.

SEO

In dat moment van rust neem ik de tijd om mij meer te verdiepen in de achtergrond van het onderhouden van de website. Ik lees mij in in de theorie van SEO (Search Engine Optimization), spit mijn google analytics en google search console door en probeer ze te doorgronden en dat valt zeker niet mee. Daarnaast probeer ik mij te verdiepen in de "customer journey" door mij voor te stellen in welke positie mijn klant zich bevind en wat hij denkt en doet voordat hij bij mij op de knop druk en zegt: "Ik wil van jou een logo!"

Het zijn zaken die ooit eens gepasseerd zijn in mijn studie, maar theorie en praktijk zijn vaak heel verschillend.

Ongeduldigheid en enthousiasme  hebben vaak de overhand. "Gewoon doen en we zien wel waar het schip strand!"

Gelukkig leer ik elke dag weer iets nieuws en mogen fouten, tot op zekere hoogte, gemaakt worden. De mééste zijn te corrigeren.

Karakterdesign

Als ik, toen ik begon met Karakterdesign, wist wat ik nu wist en met de  inzichten die ik nu heb had ik het vast allemaal anders aangepakt.

Tenminste dat denk ik.

Het is niet voor niets dat deze onderneming Karakterdesign heet;

-Karakter, een ander woord voor letter, een letterlogo of typografisch logo bestaat hieruit

-Karakter,  tonen door je kwetsbaar op te stellen door  het niet te verhullen dat je een groen bent in deze sector en dat je nog veel te leren hebt.

-karakter, vormend. Een heuse baas spelen binnen je eigen onderneming en de drive om creativiteit en enthousiasme om te vormen naar het geven van iets waardevols aan/voor een ander. En hiermee moet ik vaak uit mijn comfortzone stappen. En dat gaat mij nog niet makkelijk af...

Karaktervorming

Momenteel volgt mijn vrouw een initiatief op Instagram, een challenge waarin indofoodondernemers uitgedaagd worden om meer van zichzelf te laten zien d.m.v. foto en film en om echte interactie aan te gaan met hun volgers op Instagram en hiermee en hierdoor te groeien tot ambassadeurs van Indofood. 

Alle tips die daar worden gegeven neem ik zeer ter harte dus ik kom snel met een filmpje op mijn instagram.

 

Even een hoop moed verzamelen!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.