Ikea en het ijsje..

Gepubliceerd op 6 maart 2023 om 15:35
De kracht van dat ene ijsje na je tocht langse alle spullen van Ikea.

De geheime magie van de IKEA-hotdog: hoe een softijsje je klanttevredenheid een boost geeft

Stel je voor: je hebt urenlang door de IKEA-doolhof gezworven. Je karretje puilt uit met onuitspreekbare meubels en onweerstaanbare prullaria. Bij de kassa sla je toe, en met een lichte portemonnee en een voldaan gevoel begeef je je naar de uitgang. Maar wacht! Wat is dat? Een verleidelijke geur van gegrilde worst en romig softijs vult je neusvleugels. Voor je het weet sta je met een dampende hotdog in de ene hand en een wervelwind van softijs in de andere.

Maar dit is meer dan een onschuldige snack. Het is een psychologisch meesterwerkje van IKEA. Want die ogenschijnlijk goedkope hotdog en dat zelfgemaakte softijsje? Ze doen wonderen voor je klanttevredenheid.

Waarom?

  • Je voelt je een winnaar. Die spotgoedkope hotdog? Een koopje! En dat softijsje, dat mag je lekker zelf maken. Je bent trots op je creatie, en je portemonnee is blij dat je niet te veel hebt uitgegeven. Dubbel winst!
  • Het is een suikerboost voor je brein. Suiker stimuleert de aanmaak van dopamine, een stofje dat je een gelukkig gevoel geeft. Wedden dat je met een glimlach op je gezicht de IKEA verlaat?
  • Het IKEA-effect. Onderzoek toont aan dat mensen meer waardering hebben voor producten die ze zelf maken. Dat softijsje? Die voelt nu al als je kindje.

De les voor jouw bedrijf:

Vergeet die saaie bedankpagina! Maak er een feestje van. Gefeliciteer je klant met hun aankoop, laat ze weten dat ze een winnaar zijn, en maak het moment extra leuk met beeld, geluid of een klein extraatje.

Een paar tips:

  • Maak een 'gefeliciteerd'-pagina met een persoonlijke boodschap voor de klant.
  • Gebruik beeld en geluid om een positieve sfeer te creëren.
  • Biedt de klant een extraatje aan, zoals een kortingsbon of een gratis product.
  • Vraag om feedback en laat de klant weten dat je hun mening waardeert.

Door aandacht te besteden aan het moment na de aankoop, kun je de klanttevredenheid verhogen en de loyaliteit aan jouw merk bevorderen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.