Laat je logo mee-evolueren met je bedrijf

Gepubliceerd op 6 mei 2024 om 12:52
het eerste logo van Karakterdesign in 2019.

Toen Karakterdesign het licht zag werd het logo hierboven ontworpen. In vergelijking met het huidige logo was deze nogal saai, zakelijk en liet weinig zien van het creatieve bedrijf. Gedurende de tijd en groei van mijn bedrijf werd steeds meer duidelijk welke kant Karakterdesign op zou gaan. Meer eigenzinnig, meer buiten de lijntjes en minder zakelijk correct.

Je eigen logo

Daar is ie dan: je trots, je eigenzinnig ontwerp van een bedrijfslogo. De blikvanger die de komende tien jaar je identiteit moet uitstralen. Of toch niet? In deze blog belichten we de waarde van een eigenzinnig logo en geven we inspirerende voorbeelden.

Waarom een eigentijds logo onmisbaar is:

  • Evolutie van je bedrijf: Net als je bedrijf, evolueert ook je visie en missie. Een eigenzinnig ontwerp kan deze groei perfect weerspiegelen. Denk aan Pencilpoint, dat subtiele logo-aanpassingen doorvoerde die naadloos aansloten bij hun veranderende pay-off.
  • Uitbreiding van je doelgroep: Betreed je een nieuwe markt of richt je je op een andere doelgroep? Een vernieuwend ontwerp kan je merkidentiteit beter afstemmen op deze doelgroep en hun interesses.
  • Trends en actualiteit: De designwereld is voortdurend in beweging. Door je logo af te stemmen op hedendaagse trends, blijf je relevant en modern ogen.
  • Een frisse start: Soms is een complete make-over nodig. Een eigenzinnig ontwerp kan de perfecte belichaming zijn van een nieuwe start of koerswijziging.

Tips voor een succesvolle logo-update

  • Behoud je kernwaarden: Vergeet niet dat je logo de essentie van je bedrijf moet uitstralen. Laat de update een natuurlijke evolutie zijn, geen radicale breuk.
  • Betrek je doelgroep: Vraag feedback aan loyale klanten of voer marktonderzoek om te zien hoe je logo wordt ervaren.
  • Professionele begeleiding: Een ervaren designer kan je helpen de juiste balans te vinden tussen vernieuwing en herkenbaarheid.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.