Kiezen voor Jouwweb?

Gepubliceerd op 26 april 2024 om 08:10
een mockup voor een website op papier. afbeelding van unsplash.com

Karakterdesign heeft al sinds het begin een haat-liefde verhouding met JouwWeb's webbuilder. Het is eenvoudig te gebruiken en vereist geen diepgaande technische kennis. De overzichtelijke interface maakt het toegankelijk voor iedereen. Echter, diepgaande aanpassingen zijn niet meteen mogelijk binnen de standaard functionaliteit.

 

Uitdaging geaccepteerd!

Ondanks deze beperking, biedt JouwWeb diverse mogelijkheden om de grenzen te verleggen door blokken met eigen code toe te voegen op je website

Een actieve Facebookgroep van JouwWeb-gebruikers en gratis tutorials over HTML en CSS op W3Schools komen mij hierbij goed van pas.

Mijn drive ligt in het verkennen van de mogelijkheden, evenals de onmogelijkheden, vanuit een webdesign perspectief. Ik ben altijd op zoek naar creatieve oplossingen om de website aantrekkelijk te maken voor bezoekers, met een focus op eenvoud en betaalbaarheid en dat laatste is zeker een grote troef.

 

Diepere aanpassingen met HTML/CSS

Ben je op zoek naar meer controle over je website? Dan raad ik je aan om te leren werken met HTML en CSS. Op de website van W3Schools.com vind je gratis tutorials die je hiermee op weg helpen. In mijn eigen projecten heb ik deze kennis al met succes toegepast om bijvoorbeeld gekleurde randen met afbeeldingen, tekst en buttons te creëren, functionaliteit die binnen JouwWeb (nog) niet beschikbaar is.

 

JouwWeb vs. andere webbouwers

Ik heb geen ervaring met andere webbouwers. Mocht je overwegen om juist niet de overstap te maken naar een platform als WordPress, raad ik je aan om goed onderzoek te doen naar de beschikbare pakketten, functionaliteiten en prijzen.
Vergeet niet dat jouw merk, reputatie, service en producten de kern vormen van je bedrijf. De website is hierbij een belangrijk onderdeel, maar zeker niet het enige.

JouwWeb was voor mij een prima keuze voor mijn website. Had ik achteraf gezien een andere keuze gemaakt als ik toen de kennis had die ik nu heb? Ja, misschien wel. Maar keuzes moet je soms maken, die keuze accepteren en ermee leren werken.

 

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke webbuilder waarmee je een professionele website kunt creëren tegen een scherpe prijs? Dan is JouwWeb zeker het overwegen waard. Met een beetje creativiteit en de hulp van online resources, kun je de grenzen van de builder verleggen en een website ontwerpen die perfect aansluit bij jouw wensen.

 

nb ik ben op geen enkele wijze gelieerd aan Jouwweb.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.