zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Gepubliceerd op 24 april 2024 om 06:56
jongen schreeuwt in een microfoon in zwart wit. foto van Unslpash

De valkuilen van een starter: lessen in zakelijk zijn.

Als startende ondernemer kom je van alles tegen. En ja, vallen we niet allemaal in dezelfde valkuilen? De vraag die elke starter bezighoudt: "Hoe kom ik aan klanten?". Want zonder klanten, geen inkomsten. En inkomsten zijn nu eenmaal nodig om te kunnen investeren in je bedrijf.

 

Je prijzen verlagen is een snelle oplossing, maar is het de juiste?

Lagere prijzen betekenen immers ook minder inkomsten. Minder inkomsten betekent minder investeringsmogelijkheden in je bedrijf. En minder investeringen betekenen... minder groei. Een neerwaartse spiraal van lagere kwaliteit, minder groei en minder aantrekkelijkheid voor nieuwe klanten.

 

De les is dan ook helder: Ken je waarde en vraag de prijs die daarbij past! Geloof in je eigen kunnen en investeer in je eigen groei. In het begin misschien met wat minder middelen, maar er is online genoeg gratis te vinden. En vroeg of laat komt er een klant die jouw talent én tarieven wél waardeert.

 

Hoeveel méér zelfvertrouwen wil je hebben?

Start slim, start met de juiste mindset en laat je niet verleiden door de valkuilen van lage prijzen. Investeer in jezelf, in je waarde en je groei.

Dan lonkt het succes vanzelf.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.