Affinity Designer vs. Adobe Illustrator: Welke is beter?

Gepubliceerd op 18 maart 2024 om 13:07
Affinity designer van Serif

Affinity Designer vs. Adobe Illustrator: Welke is beter?

Ik gebruik al enige tijd Affinity designer van Serif (Europe) Ltd. De voornaamste redenen waren de kosten van Illustrator. Tegenwoordig betaal je per maand, een aardige duit om het programma te kunnen gebruiken. Natuurlijk, voor velen is Adobe Illustrator nog de standaard voor grafische ontwerp maar de prijs, gebruiksvriendelijkheid en snelheid maakte voor mij de keuze gemakkelijk!

Dagelijks wordt er nieuwe functionaliteit toegevoegd waardoor het zeker aantrekkelijk is om te kiezen voor Adobe Illustrator. Voor een ontwerper als ik zijn de kosten (nog) niet opwegend tegen mijn winst. Al voor een bedrag van zo’n 130 euro heb je een compleet pakket: een illustrator, photoshop en indesign-alternatief voor pc , mac en ipad. En dat bedrag is eenmalig!

Natuurlijk zijn er haken en ogen: het affinity-bestandsformaat is niet alom bekend en sommige hele handige snufjes van Adobe vind je hier niet terug. Gelukkig zorgt creatief omgaan met je tools dat je hetzelfde resultaat kan bereiken, alhoewel met omwegen en meer tijd en werk.

Een actief gebruikersforum houdt de makers van Affinity goed op peil en er zijn  regelmatig software-updates die de gebruikers tevreden weten te houden.

Jouw eigenzinnig ontwerpen worden door Karakterdesign gemaakt in de programma’s van Serif!

 

De voordelen van Affinity Designer ten opzichte van Adobe Illustrator:

 

  1. Prijs: Affinity Designer is aanzienlijk goedkoper dan Illustrator. Je betaalt eenmalig voor Affinity Designer en hebt geen maandelijkse abonnementskosten. Dit kan een groot verschil maken voor freelancers en kleine bedrijven.
  2. Gebruiksvriendelijkheid: Affinity Designer heeft een intuïtievere interface, waardoor het gemakkelijker te leren is, vooral voor beginners.

 

  1. Snelheid: Affinity Designer is drie keer sneller dan Illustrator. Het laadt sneller en voert taken efficiënter uit

.

  1. Bestandscompatibiliteit: Affinity Designer ondersteunt alle populaire bestandsindelingen, waaronder Adobe Illustrator AI en Photoshop PSD. 

 

  1. Pixel Persona: Affinity Designer heeft een unieke functie genaamd “Pixel Persona”. Hiermee kun je naadloos schakelen tussen vector- en rasterbewerkingen. 

 

  1. Live previews: Terwijl je curven bewerkt en transformeert in Affinity Designer, zie je live voorbeelden van de wijzigingen. 

 

Kortom, Affinity Designer biedt een uitstekend alternatief voor Adobe Illustrator, met een vriendelijke prijs, gebruiksgemak en indrukwekkende prestaties. Het is zeker de moeite waard om te verkennen, vooral als je op zoek bent naar een krachtig ontwerpprogramma zonder de maandelijkse kosten van een abonnement.

 

N.B. Karakterdesign is op geen enkele wijze geaffilieerd met Serif.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.