Lange halen snel thuis!

Gepubliceerd op 14 maart 2024 om 07:06

Het starten van een eigen bedrijf is opwindend, maar er komt veel bij kijken. Je hebt al helder wat je aanbod is, maar hoe ga je dat presenteren? Flyer, website, sociale media? En hoe ziet het eruit?

Vaak grijpen mensen naar tools zoals Canva om snel iets te maken. Maar pas op! Die ingebouwde elementen zijn niet uniek. Jouw flitsende ontwerp kan zomaar lijken op dat van iemand anders. Ik geef toe, ik heb in het begin ook Canva gebruikt. Het is gratis en gemakkelijk.

Hetzelfde geldt voor logo’s. Gratis of bijna gratis logo-generators spugen tientallen logo’s uit waaruit je kunt kiezen. Maar de kans is groot dat jouw logo lijkt op vele anderen. En dat wil je niet. Dus, laat die verleiding achter je en zoek een goede ontwerper. Iemand die jouw branche begrijpt en weet wat wel en niet werkt.

Een professionele ontwerper gaat verder dan alleen een paar letters en kleuren. Ze onderzoeken jouw doelgroep en kiezen huisstijl-kleuren die effect hebben. Want zonder te weten voor wie je iets doet, kun je het nooit goed doen.

Die ontwerper heeft een prijskaartje. Naast het fysieke werk kost het creatieve proces tijd. Een gemiddeld logo-ontwerp vergt al snel 20 uur. Gelukkig kun je goede afspraken maken en zo tot een prachtig resultaat komen.

En onthoud: jouw logo is met bloed, zweet en tranen gemaakt, met jouw succes in het achterhoofd. Maar succes hangt niet alleen af van een steengoed ontwerp. Er is meer voor nodig, en dat ligt aan jou.

Goed ontwerp van logo en huisstijl is de eerste stap in de goede richting. Wil je meer toelichting? Plan dan een kennismaking in op de website en kies welke weg je inslaat.

Even goede vrienden. 🤝

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.