Zet jezelf te koop maar niet voor gek!

Gepubliceerd op 27 november 2023 om 19:10

Zet jezelf te koop maar niet voor gek!

De scheidslijn tussen passie en geld verdienen. Afgelopen weekend werd ik benaderd door een eigenaar van meerdere kledingwebshops. Hij was op zoek naar een ontwerper die opdrukken voor kleding kon maken.

In eerste instantie was ik terughoudend. Ik heb namelijk vaker meegemaakt dat mensen op sociale media op zoek gaan naar ontwerpers die voor een habbekrats opdrachten uitvoeren. Vaak hebben deze mensen geen enkele connectie met de opdrachtnemer of zijn of haar werk.

Deze eigenaar zocht echter een vaste ontwerper die ideeën zou uitwerken en gereedmaken voor print. Dat zou natuurlijk mooi zijn voor een stabiele workload.

 

Ik dacht: ik sleep deze opdracht wel binnen en daarna zien we wel.

Ik vroeg de eigenaar om mij zijn wensen te mailen, samen met de voorbeeldplaatjes die ik eerder via Instagram had ontvangen. Ik stelde voor dat ik een offerte zou sturen, en dat ik, indien akkoord, graag aan de slag zou gaan.

 

Mijn voorgevoel bleek juist. Er kwam geen reactie op mijn voorstel.

Als ontwerper is het verleidelijk om alles aan te pakken wat op je pad komt. Het voelt soms als een mislukking als aan jou een nee wordt verkocht. Soms is zelf nee verkopen veel beter.

De scheidslijn tussen gewoon geld verdienen en timmeren aan de weg én kiezen voor datgene wat jouw passie aanwakkert, is moeilijk aan te geven.

Op welk moment kies jij voor passie of "gewoon geld verdienen"?

Begrijp me goed ook ik geld moet verdienen, maar het liefst wel vanuit mijn vrijheid en passie voor ontwerpen.

 

Zet jezelf te koop maar zeker niet voor gek!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.