sjablonen vs. eigenzinnig ontwerp in Drechtsteden

Gepubliceerd op 19 februari 2024 om 12:45
screen van affinity designer by Serif on Ipad

Canva en de rest: Templates versus eigenzinnig ontwerp.

Ben je op zoek naar een manier om je visuele uitingen te professionaliseren, maar ben je geen ontwerper? Dan zijn er talloze online tools die je kunnen helpen, van Canva tot PosterMyWall. In deze blogpost bespreken we de voor- en nadelen van templates, de kracht van eigenzinnigheid, en alternatieven voor Canva die je in de Drechtsteden kunt vinden.

 

Templates: snel en eenvoudig, maar soms eenheidsworst

Canva is wellicht de bekendste tool voor het maken van ontwerpen, flyers, posters en social media posts. De kracht van Canva ligt in de gebruiksvriendelijkheid en de uitgebreide bibliotheek met templates. Met een paar muisklikken heb je een professioneel ogende afbeelding gemaakt.

 

Echter, er zijn ook nadelen aan templates. Ten eerste kan het zijn dat je ontwerp er net zo uitziet als dat van concurrenten die dezelfde template gebruiken. Ten tweede ben je beperkt in de mate waarin je de template kunt aanpassen. Wil je echt iets unieks creëren, dan kom je al snel met de beperkingen van templates in aanraking.

 

De kracht van eigenzinnigheid

Als ontwerper pleit ik altijd voor eigenzinnigheid. Durf te denken buiten de kaders en kom met een ontwerp dat écht bij jou past. Dit maakt je merk herkenbaar en onderscheidt je van de concurrentie.

Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk om zelf een ontwerp te maken. Gelukkig zijn er talloze tools die je hierbij kunnen helpen. In deze blogpost bespreken we enkele alternatieven voor Canva:

 

  • Affinity Designer: Een professionele vectorillustratie-app die beschikbaar is voor iPad en pc. Betaalbaar en gebruiksvriendelijk.
  • Adobe Creative Suite: De gouden standaard voor ontwerpsoftware, maar wel prijzig en complexer in gebruik.
  • PosterMyWall: Ideaal voor het maken van posters en andere grootformaat afbeeldingen.

 

Maar vergeet niet: het allerbelangrijkste is dat je ontwerp past bij jouw merk en jouw doelgroep. Maak iets unieks, iets eigenzinnigs, iets dat eruit springt en beter nog: Laat het maken door een grafisch ontwerper bij jouw in de buurt.

 

Ben je op zoek naar hulp bij het ontwerpen van je visuele uitingen? Karakterdesign in Zwijndrecht,  Drechtsteden helpt je graag hierbij  Neem contact op en bespreek je wensen.

Samen creëren we iets unieks dat jouw merk perfect vertegenwoordigt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.