• tel. 06-12041057
  • karakterdesignlogo@gmail.com
  • #designmetkarakter

podcast.

Podcasten heeft iets magisch en het herinnert mij aan de tijd vóór het internet en media-on-demand. Vroeger zat je de hele dag te wachten bij de radio om dat ene liedje te horen. Met een beetje geluk had je dat liedje op cassette, cd of plaat. Dat was toen on-demand. Tegenwoordig werkt het zoveel anders en zijn we zo gewend aan beeld met geluid.

Anchor.fm

Anchor.fm is van Spotify en maakt het publiceren van je podcast op het platform dus makkelijk. Voor Anchor.fm heb je natuurlijk een account nodig evenals voor Spotify.
Voordat je begint heb je al nagedacht over een omslag, onderwerp, je logo en naam voor je show. Je afleveringen kan je iedere keer een eigen naam geven. In mijn geval volstaat aflevering 1 en 2 met een korte zin die het onderwerp dekt.

Anchor.fm werkt best makkelijk. Neem je audio op in welke opname-app dan ook, zowel op mobiel als desktop. Zolang je het uiteindelijk upload in de mediabibliotheek van Anchor.fm kan je erbij. Opnemen onderweg op je telefoon, thuis bewerken op pc.
Je podcast bouw je op met je opnames, je kan een lange opsplitsen in hoofdstukken of hoofdstukken afzonderlijk opnemen en uploaden.
Denk eens na over een pakkende intro; geen suf muziekje maar iets pakkends. De app voorziet ook in intromuziek, intermezzo-achtige bliepjes en andere geluidseffecten om de aandacht van de luisteraar vast te houden. Om je podcast een eigen draai te geven kan je met eigen geluid en muziek aan de gang.
Mijn intro werd geproduceerd door mijn zoon en is gebaseerd op een compositie waar hij toen mee bezig was.

Na het samenstellen van alle geluidselementen kan je je podcast publiceren op Spotify. Verzin wel een prikkelende titel voor je podcast.

Voorbeeld zien?

Karakterdesign neemt spraak op via Iphone en maakt haar podcasts met anchor.fm en publiceert deze op Spotify.