logo kakrakterdesign

Elk logo vertelt zijn verhaal.

K

Het eerste wat in je oog spring is de letter K. Het is de eerste letter van Karakterdesign die het woord karakter bevat.

De letter is een karakter uit het alfabet. Met meerder karakters vorm je een woord, een naam, een afkorting. Een woordmerk bestaat alleen maar uit letters of karakters. 

Daarbij is karakter datgene wat van jou zichtbaar wordt van als persoon. Persoonlijkheid komt voort uit je karakter, of andersom of beide.

 

Karakterdesign begon ooit als grafische onderneming die vanuit niets begon en die groter werd op basis van karakter die ook zichtbaar was.

Ook de foute of verkeerde beslissingen moesten zichtbaar zijn. Veel ondernemingen laten alleen maar hun mooi perfecte kant zien terwijl elke bedrijf verkeerde keuzes en verkeerde beslissingen maakt..

Karakterdesign was dus niet alleen een weergave van mijn eigen karakter d.m.v. mijn grafische/creatieve uitingen maar ook een weergave van mij las persoon, als ondernemer en als grafisch vormgever.

Karakter dus met meerdere lagen.

 

Punt

De punt, geel, achter de K is later toegevoegd en die kan gezien worden als een sprankje vrolijkheid in het paars. Een stip aan de horizon waar jij koers naar hebt gezet. Het symboliseert het doel van je jou en je bedrijf, Waar sta jij over 5, 10 en 20 jaar?

De punt staat ook voor het maken van jé punt. Wat wil je zeggen? Wat vertelt je bedrijf?

 

Paars

Paars is een krachtige kleur. De kleursymboliek van paars is vertrouwen, spiritueel, bespiegelend, transformatie, inspiratie, intuïtie, geestelijke kracht. Mensen die van paars houden gaan graag hun eigen weg en hebben een creatieve geest. (HEX #480355)

 

Geel

Geel is de kleur van zonneschijn. Het wordt geassocieerd met vreugde, geluk, verstand en energie. Geel produceert een verwarmend effect, stimuleert vrolijkheid, stimuleert mentale activiteiten en stimuleert spierenergie. Geel wordt vaak geassocieerd met voedsel.