• tel. 06-12041057
 • karakterdesignlogo@gmail.com
 • #designmetkarakter
 • geen poespas, geen gezeur

out-of-the-box.-traject


in het kort.

out-of-the-box.-traject

intake.

 • kennismaking in out-of-the-box-setting
 • creativiteit
 • activiteit
 • maakt jouw droom zichtbaar; eerste schets
 • Neemt beren op de weg en twijfel weg

logo.

 • vooronderzoek
 • conceptronde
 • uitwerking concept naar definitief logo
 • verzenden bestanden per mail
 • uitwerking brandsheet

intake.

In het Kralingse Bos in Rotterdam, of een geschikte locatie bij jou in de buurt, gaan we letterlijk op zoek naar de kern van jouw bedrijf, jouw waarden en idealen, jouw toekomstbeeld en hoe je die gaat bereiken, jouw beren op de weg en waarom ze je tegenhouden om die ene stap te zetten. We werken toe naar een eerste schets van het logo, ideeën voor je huisstijl. Hier krijgt je droom eindelijk vorm en voelt het ineens als een tastbaar en concreet gegeven; Jij bent baas van je eigen bedrijf.

expeditie.

De intake is een expeditie. We trekken door het gebied en banen ons een weg naar het doel: een eerste schets van het logo van jouw bedrijf. Hiermee krijg je een eerste indruk en wordt het vertrekpunt van jouw traject als ondernemer gemarkeerd. Vanuit dat punt bepaal je zelf jouw eigen koers van je onderneming.

afbeelding ter ilustratie. De intake zal plaatsvinden in de buitenlucht in de omgeving van Rotterdam.

vooronderzoek.

Op basis van onze "ootb"-intake, eerste schetsen en overige informatie volgt een onderzoek waar ik antwoord zoek op vragen als: "Wat doet de concurrentie? Hoe presenteert jouw sector zich? Wat zijn terugkerende elementen? enz." 

concept.

Uit het onderzoek en verkregen informatie worden de eerste schetsen voor jouw concept(-en) gemaakt. Met een toelichting voor mijn creatieve keuzes wordt het concept gepresenteerd. Jouw feedback en opmerkingen worden meegenomen in de correctieronde.

corrigeren.

Concepten worden in deze fase aangepast naar jouw wensen. In voorkomend geval worden concepten verworpen en wordt er opnieuw geschetst.

oplevering.

Na de keuze voor het juiste concept volgt de vervolmaking hiervan. Het concept wordt geperfectioneerd en gereed gemaakt voor gebruik voor online én offline. Geef eventueel formaten en bestandstypen aan. Per mail ontvang je de bestanden.

brandsheet.

Alle informatie met betrekking tot kleuren en lettertype en andere informatie wordt samengevat in een brandsheet. Handig voor later en voor toekomstige opdrachten.

 

wat is een brandsheet? Zie het brandsheet of in veel uitgebreider vorm een huisstijl-handboek als het regelment waarbinnen zaken bepaald worden over kleur, lettertype, lettergrootte, verhoudingen van afbeeldingen in relatie tot je bedrijfsnaam, bijvoorbeeld. Het is handig om zo een richtlijn te hebben zodat je toekomstige posts, posters, advertenties en dergelijke dezelfde verschijningsvorm zullen hebben. En weet: consistency is key!

599,=

je gaat naar een boekingspagina van Setmore

waar moet je logo aan voldoen?

Een goed logo voldoet aan deze pijlers:

 

eenvoud is de sleutel

Een simpel ontwerp zorgt voor herkenbaarheid en flexibiliteit zonder overdrijving. Het principe van Keep It Simple, Stupid (K.I.S.S.) is hierbij belangrijk. Goede logo's zijn altijd herkenbaar, of je er nou langsloopt of met 70 km/u voorbij zoeft.

 

herkenbaarheid

is essentieel bij een ontwerp. Een eenvoudig logo dat past bij het bedrijf is de sleutel tot succes.

tijdloos

Een goed beeldmerk is tijdloos en kan de tijd weerstaan. De identiteit van een bedrijf moet niet de stijl van de massa volgen, het hoort op te vallen tussen de rest.

 

flexibiliteit

is belangrijk. Een bedrijfslogo moet bruikbaar zijn op verschillende media en in verschillende vormen en maten. Om dit te garanderen moet het beeld opgebouwd zijn als vector.

toepasbaar

Een goed logo is gepast bij het bedrijf dat het in gebruik heeft. Het hoeft niet het product of de dienst van een bedrijf te tonen.

#designmetkarakter.