Stel je eens voor..

Tijdens een borrel met vrienden ontstaat ineens het idee om een eigen bedrijf te beginnen. Het ondernemen zit je wel in het bloed, je hebt er tijd voor hoe mooi is het om eindelijk zelf eens de baas te zijn. Je hebt altijd al meer willen doen met je hobby als bierbrouwer. Je zelf gebrouwen bier wordt gretig gedronken binnen je kennissenkring en men vindt het lekker.

In bedrijf!

Je KVK-inschrijving heb je snel geregeld, je bedrijfsnaam is bedacht en je wilt iedereen laten weten dat jij bestaat. JE hebt al nagedacht over prijzen en indertijd heb je al mooie foto's klaarliggen.

Het ontwerpen van een flyer of brochure gaat veel verder dan ff een themaatje kiezen in Word. Heb jij wel een eigen thema? Welke kleuren passen bij jou en je bedrijf? Welke lettertype moet ik gebruiken voor mijn bedrijfsnaam? Moet ik een logo hebben en hoe ziet die er dan uit? Hoe ga ik mij profileren naar mijn doelgroep en wie is die doelgroep? Wie zijn mijn concurrenten? Wat doen zij goed en wat niet? Wil ik hetzelfde zijn als mijn concurrent of moet ik mij onderscheiden en hoe ga ik dat doen?

In het Huisstijl startpakket geef ik antwoord en invulling aan deze vragen. De antwoorden komen uiteindelijk van jou. Tijdens de intake zal duidelijk worden wat jij wilt zodat iedereen weet wat we aan elkaar hebben en wat we mogen verwachten van elkaar.

Moodboard

Middels een moodboard breng ik opgedane inzichten en verkregen informatie visueel in beeld. Het is van belang te kiezen voor de juiste touch en feel.

Concept

Moodboard+schetsen maken één of meerdere concepten, afhankelijk van of we op het juiste spoor zitten. Aanpassen? Ja dat kan. Niet ongelimiteerd.

Uitwerking naar het logo

Het concept wordt uitgewerkt in Illustrator naar een definitief ontwerp. 

Het logo dient als vertrekpunt voor jouw huisstijl. Hiermee worden afspraken over lettertype, huiskleuren enz. vastgelegd in een brandguide. Het is in het belang van een consistent overkomen van je bedrijf dat je je, ook in de toekomst houd aan deze afspraken.

Flyer

Aan de hand van de afspraken uit de brandguide is de vormgeving van jouw flyer makkelijk te bepalen. Het enige wat we dan nog nodig hebben is een pakkende tekst, mooie foto's. Denk daar alvast over na. Op je eerste flyer prijkt natuurlijk jouw logo en bedrijfsnaam.  Het drukken hiervan wordt geregeld; elke hanteert, doorgaans, dezelfde aanleverspecificaties deze eerste keer zorg ik voor een probleemloze afhandeling. Jij bepaalt de oplage. De drukkosten zijn voor jouw rekening tenzij je besluit nog niet te willen drukken. Verzenden als PDF-document kan natuurlijk ook  met een nieuwsbrief bijvoorbeeld.

Tot slot

Aan de hand van jouw brandguide staat de weg open om je toekomstig drukwerk of andere grafische zaken bij elk andere ontwerper te laten maken. Liever heb ik natuurlijk dat je bij mij blijft maar dat is geheel aan jou. Jij bent en blijft de baas.

No strings attached.