ontwerpproces

Het ontwerpen van een logo, flyer of brochure gaat bijvoorbeeld veel verder dan alleen een sjabloon kiezen in Word. Heb je een eigen thema? Welke kleur past bij jou en je bedrijf? Welk lettertype moet ik gebruiken voor mijn bedrijfsnaam? Moet ik een logo hebben? hoe zal het eruit zien? Hoe stel ik mezelf voor aan mijn doelgroep en wie is dat? Wie zijn mijn concurrenten? Wat deden ze goed en wat deden ze slecht? Wil ik zijn zoals mijn concurrentie of moet ik me onderscheiden en hoe ga ik dat doen?

intake

Karakterontwerp maakt deze vragen duidelijk. Het antwoord komt van jou. Tijdens de intake maak je duidelijk wat je wilt, zodat je weet wat we voor elkaar kunnen betekenen en wat er van elkaar verwacht wordt.

offerte

Zakelijk als we zijn zetten we alle wensen op papier en regelen we de betaling.

concept

De intake is de basis voor één of meerdere concepten, afhankelijk van of we op het juiste spoor zitten. Aanpassen? Ja dat kan. Niet ongelimiteerd.

uitwerking naar logo

Het concept wordt uitgewerkt in Illustrator naar een definitief ontwerp. 

Lettertype, mogelijke huiskleuren enz. worden vastgelegd in een brandsheet. Het is in het belang van een consistent overkomen van je bedrijf dat je je ook in de toekomst houdt aan deze afspraken. consistency is the key!

flyer (optioneel)

Aan de hand van de afspraken uit de brandsheet is de vormgeving van jouw flyer makkelijk te bepalen. Het enige wat we dan nog nodig hebben is een pakkende tekst en mooie foto's in de juiste resolutie. Zorg dat ze passen bij je bedrijf. Denk daar alvast over na. Op je eerste flyer prijkt natuurlijk jouw (gloednieuwe) logo en bedrijfsnaam. 

drukservice (optioneel)

Het drukken hiervan wordt geregeld, als je gekozen hebt voor de drukservice.  Elke drukker hanteert, doorgaans, dezelfde aanlever-specificaties. Ik zorg voor een probleemloze afhandeling. Jij bepaalt de oplage. De drukkosten zijn voor jouw rekening maar niet als je besluit nog niet te willen drukken. Verzenden als PDF-document kan natuurlijk ook met een nieuwsbrief bijvoorbeeld.  

tot slot

Aan de hand van jouw brandsheet staat de weg open om je toekomstige drukwerk of andere grafische zaken bij elk andere ontwerper te laten maken. Liever heb ik natuurlijk dat je bij mij blijft maar dat is geheel aan jou.

 

Jij bent en blijft de baas.