Het ontwerpproces

Het ontwerpen van een flyer of brochure gaat véél verder dan even een template kiezen in Word.  Heb jij wel een eigen thema? Welke kleuren passen bij jou en je bedrijf? Welke lettertype moet ik gebruiken voor mijn bedrijfsnaam? Moet ik een logo hebben en hoe ziet die er dan uit? Hoe ga ik mij profileren naar mijn doelgroep en wie is die doelgroep? Wie zijn mijn concurrenten? Wat doen zij goed en wat niet? Wil ik hetzelfde zijn als mijn concurrent of moet ik mij onderscheiden en hoe ga ik dat doen?

Karakterdesign geeft duidelijkheid op deze vragen. De antwoorden komen van jou. Tijdens een intake zal duidelijk worden wat jij wilt zodat iedereen weet wat we aan elkaar hebben en wat we mogen verwachten van elkaar.

Concept

Moodboard+schetsen maken één of meerdere concepten, afhankelijk van of we op het juiste spoor zitten. Aanpassen? Ja dat kan. Niet ongelimiteerd.

Uitwerking naar logo

Het concept wordt uitgewerkt in Illustrator naar een definitief ontwerp. 

Het logo dient als vertrekpunt voor jouw huisstijl. Hiermee worden afspraken over lettertype, huiskleuren enz. vastgelegd in een brandsheet of brandguide. Het is in het belang van een consistent overkomen van je bedrijf dat je je ook in de toekomst houdt aan deze afspraken. consistency is key!

Flyer

Aan de hand van de afspraken uit de brandsheet of brandguide is de vormgeving van jouw flyer makkelijk te bepalen. Het enige wat we dan nog nodig hebben is een pakkende tekst en mooie foto's in de juiste resolutie. Zorg dat ze passen bij je bedrijf. Denk daar alvast over na. Op je eerste flyer prijkt natuurlijk jouw logo en bedrijfsnaam. 

Drukservice

Het drukken hiervan wordt geregeld, als je gekozen hebt voor de drukservice of dat deze al in je pakket zit; elke drukker hanteert, doorgaans, dezelfde aanlever-specificaties. Ik zorg voor een probleemloze afhandeling. Jij bepaalt de oplage. De drukkosten zijn voor jouw rekening maar niet als je besluit nog niet te willen drukken. Verzenden als PDF-document kan natuurlijk ook met een nieuwsbrief bijvoorbeeld.

Tot slot

Aan de hand van jouw brandsheet of brandguide staat de weg open om je toekomstige drukwerk of andere grafische zaken bij elk andere ontwerper te laten maken. Liever heb ik natuurlijk dat je bij mij blijft maar dat is geheel aan jou.

Jij bent en blijft de baas.