Welkom » Eigenzinnig logo laten maken

Logo.


Een goed logo heeft altijd een verhaal.

Het is belangrijk om te weten dat elk goed logo een verhaal heeft en dat jij dat verhaal over jouw logo kunt vertellen, dat jij kunt uitleggen waar jouw logo vandaan komt. Dat je begrijpt waarom voor bepaalde kleuren gekozen is, of voor een bepaalde vorm.

Alleen de kwalificatie 'mooi' is nooit goed: mooi is subjectief, jij vindt iets wel mooi, een ander misschien niet.

Elke keus die je maakt in logoontwerp is feitelijk goed, zolang je er een goede reden voor hebt.


Karakterdesign maakt heldere ontwerpen.

logo sportscholl ontworpen door Karakterdesign

Maak je bedrijf zichtbaar!

Je bedrijf in de steigers, voorbereidingen getroffen, je plan op papier en de gang naar de

Kamer van Koophandel heb je misschien al gemaakt. Tijd dus om zichtbaar te worden!

Heb je al eens nagedacht over kleuren, een lettertype en andere elementen waarmee jij gaat laten zien waar je bedrijf voor staat en wat jij te bieden hebt?


Een logo onderscheidt jou van de rest!

Een logo maakt, om te beginnen, dat je je onderscheidt van de rest.

Het logo is je merkidentiteit. Hiermee laat jij zien waar je bedrijf voor staat. Een professioneel logo levert jou veel op. Een potentiële klant beoordeelt jou op je logo en uitstraling van je website. Laat het logo en website altijd goed op elkaar aansluiten. Het geeft een consistente professionele indruk. Zo bouw jij aan een sterk merk!

 

Maar, met alleen een logo ben je er nog niet. Een logo werkt alleen in samenhang met jouw content en huisstijl. Het logo alleen zorgt niet voor meer bereik, meer zichtbaarheid, merkbinding en conversie.

Een logo is de beste start voor jouw verdere vormgeving en merkreputatie.

 

1 à 2 concepten

correctierondes

oplevering in .PDF, .EPS, .AI

evt. in monochroom, diapositief enz.

brandsheet voor naslag

de werkbestanden komen bij oplevering in jouw bezit

 

225,=

 


Anak Bungsu Kookworkshops

Voor haar boekpresentatie van "Java" op 25 mei 2022 nam Maureen Tan contact met mij op voor nieuwe visitekaartjes en een boekenlegger als presentje bij de aankoop van het boek.

Lees meer »

Partnernetwerk Ondervoeding Ouderen

Voor het Partnernetwerk Ondervoeding Ouderen mocht ik het logo ontwerpen. Vanuit het idee van de overlappende letters ontstond de basis voor het ontwerp. De P en de O "ondersteunen" de middelste O. De inspanningen van dit netwerk om ondervoeding bij ouderen te bestrijden zorgen voor een bewustwording van het belang van goede voeding. Het effect hiervan "straalt" uit van het bord naar de groene O.

Lees meer »

Kenniscentrum Ondervoeding

Voor Kenniscentrum Ondervoeding mocht ik het bestaande logo een opfrisbeurt geven. Het huidige logo was niet meer van deze tijd. Het logo is iets strakker geworden en de steel van het mes heeft een uitroepteken gekregen. De kleuren groen en blauw, het font en het idee van het mes en vork in de esculaap bestonden al.

Lees meer »

Zweet!

Logo-ontwerp en huisstijl-concept voor een sportschool waar jong en oud bij elkaar komt om te sporten. Bezoekers  werken niet alleen aan hun fysieke gezondheid door het volgen van een gevarieerd aanbod van sportactiviteiten maar ook aan hun sociale gezondheid. "Zweet" is niet alleen een fitnessfaciliteit maar ook een lifestijl. Jong en oud, iedereen gelijkwaardig. Iedereen is fit op zijn of haar manier.

Lees meer »

Opfrissen van je huidige logo?

 

Naast het ontwerp van jouw gloednieuwe logo behoort ook het ontwerpen of het opfrissen van je huidige logo natuurlijk tot de mogelijkheden. Je bent meteen goed bezig als je kiest voor een complete huisstijl. 

Naast het logo is de rest minstens zo belangrijk.  Of je logo nu een persoonlijk of zakelijk doel dient.

Ik maak het graag voor en mét jou!

Lees ook mijn blog en tips over logo-ontwerp.