Wat is het belang van je huisstijl?

Gepubliceerd op 22 augustus 2022 om 12:48

De huisstijl van een organisatie of bedrijf is de bewust gekozen wijze van presentatie naar buiten toe. Vaak wordt gedacht dat een huisstijl of merkidentiteit alleen uit grafische elementen bestaat. Uit onderzoek blijkt dat bijna 90% van je merkidentiteit wordt bepaald door gedrag.

De regels over die afstemming kunnen worden opgeschreven in het huisstijlhandboek. In het handboek staan de richtlijnen omschreven over het gebruik van kleur, typografie(lettertype, lettergrootte), de verhouding tussen elementen enz. Het is noodzakelijk om je strict aan deze richtlijnen te houden. Afwijken hiervan zorgt voor een inconsistente uitstraling. De gehele samenhang van alle elementen vallen dan in het niet.

Wat is nou het belang van een goede huisstijl?

Een huisstijl zorgt ervoor dat alle merkuitingen van jouw bedrijf consistent zijn en een positieve associatie oproepen bij je doelgroep. Een huisstijl helpt bij het opbouwen van een positieve naamsbekendheid en succes van je bedrijf.


Wat betekent dit voor jou?

Imago: Een huisstijl zet de juiste toon en bepaalt voor een groot deel het imago van je bedrijf.
Consistentie: Een verzorgde huisstijl presenteert een eenduidig beeld van je bedrijf naar je klanten en externe samenwerkingspartners.
Aantrekkingskracht: Een mooie huisstijl spreekt vele doelgroepen aan en verhoogt je naamsbekendheid.
Onderscheidend vermogen: Een unieke huisstijl onderscheidt jou van je concurrenten en helpt je succesvol te worden.
Kostenmanagement: Een goed georganiseerde huisstijl helpt bij de kostenbeheersing doordat regels en hulpmiddelen vastgelegd zijn.

Elementen

Een goede huisstijl bestaat uit een combinatie van zes belangrijke elementen. Deze huisstijlelementen worden meestal vastgelegd in een huisstijlgids of huisstijlhandboek:

Logo (beeld- of woordmerk), Typografie, Kleur, vorm, beeld en taal.

In het artikel hieronder lees je veel meer over die elementen van je huisstijl.

https://www.gaiadigital.nl/zo-creeer-je-een-professionele-huisstijl/

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.