ondernemende vaders: ondernemen met een gezin

Gepubliceerd op 16 november 2023 om 13:18
Kelly Sikkema (@kellysikkema) | Unsplash Photo Community

Toen ik lang geleden nog in onregelmatige dienst werkte had ik het voordeel dat ik mijn kinderen, zeker toen ze nog kleiner waren, in de ochtend, middag en avond zag opgroeien.

Inmiddels werk ik tijdens de normale kantooruren. Ik zie ze 's-ochtends niet omdat ik al vroeg onderweg ben, kom ik 's-avonds laat thuis waardoor ik mijn jongste krap aan een uur per dag zie vanwege zijn bedtijd.

De stap naar het ondernemerschap als vader kan een grote zijn


De stap naar het ondernemerschap als vader kan een grote zijn. Zeker in het begin zal je veel tijd en energie willen steken in het opzetten van je bedrijf.
Als goede vader wil je wel altijd je rol goed vervullen maar dat zorgt er wel voor dat je keuzes maakt die je zullen beperken in wat jij wilt. Toch zijn er dingen te overwegen die je stap en keuzes makkelijker maken.

Je stap om je vanuit loondienst fulltime te gaan richten op je bedrijf is al een hele flinke. Het invullen van je eigen uren zorgt ervoor dat je het ophalen en wegbrengen van je kinderen naar school kunt inpassen in je agenda. En die vrijheid komt weer ten goede aan je schuldgevoel. Het maakt misschien dat je bedrijf minder snel groot wordt. Denk in kleine stappen. Niet alles hoeft meteen goed te staan.

Groei gestaag mee met je bedrijf. Zolang je bedrijf je geluk, vrijheid of welk positief gevoel dan ook geeft is het goed!

Betrek je kinderen in je plannen en dromen

 

Betrek je kinderen in je plannen en dromen. Mijn kinderen fungeren met regelmaat als klankbord voor mijn ideeën. Zij zijn nou eenmaal van een andere generatie; mobieltjes en computers zijn gewoongoed en met Office-toepasingen zijn ze kundigeren en handiger dan ik. Daarbij hebben zij, in mijn geval, een jongere kijk op wat er speelt op sociale media vanuit grafisch/visueel perspectief. Daarbij is feedback van wie dan ook waardevol. Zo worden mijn ontwerpen niet als oubollig ontvangen door mijn opdrachtgevers!

Als eigenzinnig logomaker moet ik natuurlijk zeggen dat de start van je bedrijf begint met een logo en huisstijl. Zo bouw je immers aan je merkreputatie en merkbekendheid maar heb je op dag één als ondernemer wel alles zo scherp dat je je bedrijf zo helder voor je ziet?

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat in de loop der tijd ook het beeld van je bedrijf verandert en dat je eerste logo en huisstijl lang niet meer kunnen volstaan. Ook hier geldt dus; alles in kleine stappen.

Kom naar mij toe als je echt denkt dat je er aan toe bent of plan een sessie om eens te brainstormen. Let wel; Ik heb geen voorspellende glazen bol die je precies vertelt hoe jij een succesvol bedrijf krijgt. Logo en huisstijl is maar een klein aspect van jouw succes!

Karakterdesign organiseert workshops die jouw helpen je beren op de weg te lijf te gaan, je hersenspinsels te laten landen in de wereld door ze te delen met anderen en te horen waar jouw collega-ondernemers zich bevinden.

Hier alvast wat tips

tips


goede productieve planning
slim omgaan met tijd
werk aan een goede mindset
doe wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.