• tel. 06-12041057
  • karakterdesignlogo@gmail.com
  • #designmetkarakter

Kleuren combineren

Gepubliceerd op 16 september 2022 om 16:14

online tools

Er zijn een hoop online tools te vinden die je kunnen helpen met het vinden van jouw kleurencombinaties voor je logo en huisstijl. Heb je je combinatie gevonden zet dan de stap naar jouw logo!

Houd er rekening mee met huisstijlkleuren dat je niet meer dan drie kleuren kiest. Overdaad schaadt. Vaak kies je voor een standaard kleur met een signaalkleur voor bijvoorbeeld je kopjes (H1/H2) snelkoppelingen en links in je tekst.

kleurverhouding 60-30-10

De derde kleur pas je spaarzaam toe. De regel is dan ook 60-30-10; een verhouding die je aan kan houden om kleur toe te passen maar bovendien ook de rust te behouden.

Aanpassen of afwijken?

Denk ook na over de uitstraling  van kleur en wat ze betekenen. Geldt er binnen jouw niche een bepaalde kleur? Ga dan kritisch kijken naar of je de "trend" volgt of dat je er van afwijkt. Maak die keuze goed. Het volgen van trend is niet altijd alleen een strategische keuze. Afwijken hiervan kan ook je zaak bemoeilijken. De doelgroep is vaak gemakzuchtig aangelegd en kiest eerder voor wat men kent dan de moeite te moeten doen om iets "nieuws" te leren kennen.

Ben je op zoek naar hulp?

Coolors.co

Ik ben ontzettende fan van deze kleuren generator. kleurencombinaties kan je opslaan. kleuren vastzetten en random kleuren laten aansluiten op je vastgezette kleuren.

 

 

 

coolors.co

Color Palette Generator

Zoekt het kleurenpalet van een bestaande foto die je upload of via de URL van de foto online.

 

 

 

Eyedropper

is een plugin voor chrome waarmee je de

HSL- en RGB waarden én HEX-code van een kleur op een website kunt achterhalen. Ik gebruik het met regelmaat als ik ergens een mooie combinatie van kleuren tegenkom die ik wil gebruiken in mijn ontwerpen.

Het kan dan als basis dienen voor het palet van coolors.co.

met Coolors kun je kleuren vastzetten en het programma zoekt random kleuren erbij. Laat je daar vooral eens verrassen met de gegeven kleurenpalets.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.