• tel. 06-12041057
  • karakterdesignlogo@gmail.com
  • #designmetkarakter

Het gaat weleens mis!

Gepubliceerd op 6 september 2021 om 06:30

Leren van je fouten!

Even geleden schreef ik over het ontwerp van vijf A2-formaat posters. De aangeleverde foto's waren van prima kwaliteit alleen het uitvergroten voor het formaat van de posters leverde problemen op. Uiteindelijk werden de pixels zichtbaar en leken de foto's onscherp. Het omzetten naar 300 DPI en andere optische trucs mochten niet baten.

Voor de opdrachtgever werden de al afgedrukte posters onbruikbaar. Ik bood aan nieuwe te maken en een en ander te compenseren.

De opdrachtgever had inmiddels een goeie productfotograaf in de arm genomen die de foto's in een betere resolutie kon aanleveren.

En zo kon ik aan het werk met goeie foto's en verkregen we het gewenste effect en resultaat.

De posters maakte ik uiteraard kosteloos. 

Ik leerde hiervan om kritisch te kijken naar het aangeleverde materiaal en te beoordelen of het geschikt genoeg was. Daar de opdrachtgever telkens verkeerd gerenderde concepten van mij ontving terwijl ze bij mij goed de deur uitgingen leerde ik eveneens om niet blindelings op de techniek te vertrouwen en dingen extra te checken.

Zo zie je maar weer. Ook deze professional is niet alwetend en een aldoor lerende houding onderscheidt de prof van de leek.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.