• tel. 06-12041057
  • karakterdesignlogo@gmail.com
  • #designmetkarakter

De opbouw van een nieuw logo van de Dutch Design Week

Gepubliceerd op 20 april 2021 om 06:32

Dutch Design Week

Van 16 tot 24 oktober 2021 zal in Eindhoven de Dutch Design Week van start gaan. Op dit evenement zullen ruim 2600 ontwerpers hun werk en concepten presenteren waarin hun visie op het ontwerp van de toekomst zichtbaar zal zijn.

Voor dit evenement kreeg ontwerperscollectief Thonik (https://www.thonik.nl/about/) de opdracht om een nieuw logo te ontwerpen. 

Typografie

Het beeldmerk voert terug naar de typografie van Jurriaan Schrofer en Wim Crouwel in de jaren 60.

Zij experimenteerden met de deconstructie van traditionele lettervormen en die vervolgens weer samen te voegen tot nieuwe letters, al dan niet op basis van een grid. De letters zijn opgebouwd uit identieke rechthoeken en kwartcirkels gepositioneerd volgens een grid.

De ontwikkeling van de huisstijl van DDW is nog in volle gang. De gebruikte typografie van Crouwel omvatte geen volledig alfabet; toen waren er maar 13 letters beschikbaar.

DDW voert terug naar de "klassiekers" om daarmee recht te doen aan de eigenzinnigheid van het festival en, even paradoxaal, om daarmee een instrument te creëren waarmee het festival invulling kan geven aan zijn kernwaarden: scherp, avontuurlijk, experimenteel en magisch. Het logo wordt zo een prachtig verbindend symbool tussen het rijke Nederlandse ontwerpverleden, de 20 jaar van de Dutch Design Week en de ambities voor de komende jaren.

Het door Thonik ontwikkelde logo komt samen met een helder systeem voor ordening.

Logo, vormtaal en grid vormen samen een sterke en herkenbare basis.

bron:

 https://www.marketingtribune.nl/design/nieuws/2021/04/ddw-1dutch-design-week-heeft-een-nieuw-logo/index.xml

https://ddw.nl/

https://www.thonik.nl/work/

https://www.marketingtribune.nl/design/nieuws/2021/04/ddw-1dutch-design-week-heeft-een-nieuw-logo/Screenshot-2021-04-13-at-16.19.26.png
https://www.marketingtribune.nl/design/nieuws/2021/04/ddw-1dutch-design-week-heeft-een-nieuw-logo/Screenshot-2021-04-13-at-16.19.26.png

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.