• tel. 06-12041057
  • karakterdesignlogo@gmail.com
  • #designmetkarakter

Trots!

Gepubliceerd op 25 maart 2021 om 17:31

Het is bijna eind maart. Sinds de laatste blog is er zoveel gebeurd. Mijn winactie ging lopen en FlavoursByClau, een "delicatessenzaak" uit Sliedrecht die haar waren aan de man brengt door proeven, ruiken en ervaren in de winkel won deze.

De eigenaresse Claudette won een flyerontwerp. De flyer zal gedrukt worden en huis-aan-huis verspreid worden en zal dus klanten moeten lokken naar de winkel. Na een goed gesprek begon ik aan het ontwerp en ogenschijnlijk voor mij duidelijke zaken borrelden als vragen op. Welke huisstijl, welke kleuren en welke lettertype. Op de verschillende kanalen werd iedere keer een andere sfeer weergegeven door een niet eenduidig gebruik van kleuren, lettertype en afbeeldingen. Bovendien was in de loop van de tijd de omschrijving van de onderneming verandert. Ook hierdoor was het onduidelijk wat FlavoursByClau haar klanten nou te bieden had.

Eens te meer blijkt dat het belangrijk is om van het begin af aan dingen voor jezelf heel duidelijk te hebben wil je duidelijk en helder kunnen communiceren naar je klanten toe!

Het is wel iets waar ik ook nog wel iets van leren kan, maar goed; erkenning er van is de eerste stap!

Flyer

Voor de flyer ging ik uit van de kleuren die terugkwamen in de winkel, het middelpunt van de onderneming; Petrolblauw, okergeel en houtaccenten.

Het logo van FlavoursByClau is in zwart/wit of wit/zwart; negatief welke een beetje bijt met de hierboven genoemde kleurstelling.

Logo

Maar een verandering van logo gaat gepaard met veel meer dus het is vaak een kostenpost voor ondernemers. Het definitieve ontwerp is inmiddels af en ligt klaar om gedrukt te worden.

Zoals met veel dingen is er een tijd niets en is er een tijd dat je dingen tegelijkertijd hebt. Een logo-ontwerp voor een messenslijpmerk, een advertentie, een folder en een logo voor een Indonesisch specialiteitenrestaurant zijn in de maak, in aantocht en binnenkort klaar.

 

Wie volgt?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.