Van scriptjes tot eigenzinnige ontwerpen

Gepubliceerd op 3 april 2024 om 14:50
loshangende utp-kabel

Vroeg in mijn digitale carrière raakte ik geobsedeerd door het automatiseren van alledaagse computerhandelingen. Ik knutselde aan kleine scriptjes die met een simpele dubbelklik applicaties opstartten, ingelogd en wel. Of het me daadwerkelijk tijd bespaarde? Geen idee. Maar het gevoel van triomf was onbetaalbaar.


Ik ben een graver, een ontdekker. Als Indiana Jones met een toetsenbord. Ik duik in de diepten van technologie om te zien of er nog meer efficiëntie te behalen valt. En soms is het antwoord verrassend simpel: een loszittend UTP-kabeltje kan een vastgelopen systeem weer tot leven wekken. Maar net zo vaak zit de duivel in de details, zoals die ene vermaledijde spatie in een parameter die alles blokkeert.

En dan ontwerpers. Creatieve zielen die dansen op de grens van chaos en orde. Hun stappenplannen zijn als schilderijen, maar soms moet je buiten de lijntjes kleuren. Creativiteit laat zich niet dwingen; het komt wanneer het wil en moet dan meteen op het canvas worden gekwakt. Geen tijd voor keurige plannen.

Van A naar B, denk je misschien. Maar nee, het is eerder A naar B versie 81.a. Automatisering? Vergeet het maar. Was het maar zo simpel als een scriptje schrijven dat uit het niets de meest verbluffende ontwerpen tovert.

Het ontwerpproces is een marathon, geen sprint. Het vergt tijd, energie en doorzettingsvermogen. Vallen, opstaan en doorgaan tot het resultaat je omver blaast.

Karakterdesign gaat tot het uiterste. Daar kun je op vertrouwen.

Dus, bij onze eerste ontmoeting weet je meteen waar je aan toe bent: werkzaamheden en kosten. Een beetje efficiëntie, maar met een flinke dosis passie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.