• tel. 06-12041057
  • karakterdesignlogo@gmail.com
  • #designmetkarakter

expertstatus

Gepubliceerd op 13 april 2023 om 06:57

expertstatus

Overal valt te lezen dat je je expert-status moet laten gelden. Je moet laten zien dat je weet waar je het over hebt en daarom komt men bij jou voor het antwoord op alle vragen. Want dat is wat we doen; Antwoord geven op vragen en hulp bieden.

Pijn wegnemen of pijn voorkomen?

Mocht je moeite hebben met de eerste zin; ook jij bent een expert. Op jouw gebied en op jouw niveau. Er is altijd iemand die eindbaas is. Er is altijd wel iemand voor wie jij eindbaas bent!

Mijn klant, vervelend woord, wil dat ik een web-interface ontwerp. Natuurlijk, het plaatje maken lukt me wel maar ik ga niet over het programmeren van softwarematige knoppen. (Als ik op knop A druk dan triggert het gebeurtenis A waardoor….)

Bij doorvragen blijkt dat de klant niet zo goed thuis is in de materie waardoor ik nu al weet dat als ik mij volledig en keurig aan de opdracht ga houden er ergens een moment gaat zijn waardoor de klant beseft dat het plan niet gaat slagen.

Ik KAN de opdracht uitvoeren en doen alsof mijn neus bloed of ik bied een helpende hand en probeer voorzichtig met datgene wat ik wel weet, web-ontwikkeling is NIET mijn gebied, mijn klant te wijzen in de goede richting.

En dat laatste doe ik natuurlijk.

De klant heeft al twee keer gevraagd om een prijsopgave die hij tot dusver niet kreeg.

Misschien komt de klant op het punt dat hij afziet van de opdracht of afziet van zijn plan of dat ik hem doorverwijs naar een echte expert.

Geen commerciële instelling maar ik ben die ondernemer die in eerste instantie helpt en verkoopt vanuit/met zijn hart. (theetje creatief)

Je bent juist ook expert als je durft door te verwijzen. Geloof in wat je weet en kunt. Er is altijd iemand die je kennis en expertise goed gebruiken kan zelfs als die buiten je scope ligt!

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.