• tel. 06-12041057
  • karakterdesignlogo@gmail.com
  • #designmetkarakter

redenen om een eigen bedrijf te beginnen

Gepubliceerd op 9 februari 2023 om 15:17

Wat zijn de voornaamste redenen om een bedrijf te beginnen?


Als je al langere tijd voor een baas in loondienst hebt gewerkt en altijd hetzelfde hebt gedaan zoek je vaak een uitdaging binnen het bedrijf waar je al werkt. Vaak is dit dan de voorzichtigste stap naar verandering Een andere functie, een project of een nieuwe rol in de organisatie kan hier voor zorgen.

uitdaging.

Helaas lukt het niet altijd om die uitdaging te vinden. Velen beginnen een eigen bedrijf en gaan bijvoorbeeld parttime werken om tijd te kunnen stoppen in de eigen onderneming.
Misschien ben je het wel beu om voor een baas te moeten werken en is er te weinig waardering voor jouw inzet. De baas neemt beslissingen voor je, ook al ben je het daar niet altijd mee eens. Je baas bepaalt wanneer en of je op vakantie kan.
Het is ieder jaar weer een gevecht met je collega's wie er wanneer weg kan.

Als je eigen baas bent draag jij zelf de verantwoordelijkheid voor je werktijden, processen, resultaten en salaris. Geeft dat geen ultiem gevoel van vrijheid?

privétijd vs werktijd.

Soms zorgt je privésituatie ervoor dat je flexibel moet kunnen zijn met je privé- en werktijd.
Het kan zijn dat je een gat in de markt hebt gevonden,nieuwe mogelijkheden ziet of een nieuw product hebt ontworpen wat je direct via de webshop van je eigen bedrijf wilt verkopen zonder tussenkomst van anderen. jij hebt de regie. Jij bepaalt het aanbod en prijzen en misschien verdien je op deze manier wel veel sneller je geld.

vrijheid.

Dat gevoel van vrijheid en het wegvallen van de onrust van kantoor kan je meer energie geven. Dat gevoel van werken zonder echt reslutaat trok alle energie uit je. Als ondernemer zal je vaak zaken doen met lotgenoten die jij energie geeft en van wie je energie krijgt.

Lonkt het avontuur al?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.