• tel. 06-12041057
  • karakterdesignlogo@gmail.com
  • #designmetkarakter

onmisbare logo trends in 2022

Gepubliceerd op 16 juni 2022 om 12:54

10 onmisbare logo trends in 2022

Toe aan een nieuw logo, of heb je misschien een logo nodig voor jouw nieuwe bedrijf? Een logo is het visitekaartje van jouw bedrijf, en dus een essentieel onderdeel van jouw branding. Ik zet de top 10 logo trends voor je op een rijtje in dit artikel.


1. Minder is meer 

In de afgelopen jaren heb ik al gezien dat minder is meer een enorme trend is, dit jaar komt daar weinig verandering in. Steeds meer bedrijven kiezen voor een simpel en clean logo zonder poespas.  

 

2. Kleurverlopen

Dit jaar gaan we steeds meer logo’s zien met kleurverlopen, oftewel gradients. Voorheen werden alle logo’s zonder kleurverlopen ontworpen, maar nu kunnen we weer wat meer los gaan met kleurverlopen. Daarbij is het wel belangrijk om subtiel om te gaan met de kleuren, en het logo slechts dat beetje extra te geven.


3. Negatieve ruimte

Een negatieve ruimte is een lege ruimte binnen of rond om een grafisch element of bijvoorbeeld een letter van jouw bedrijfsnaam. Door witruimte te verwerken in het logo creëer je een logo dat men niet snel zal vergeten. 


4. Geometrie

Als je de voorkeur hebt voor wat een wat meer strakker logo dan is een geometrisch logo met overlappingen zeker aanbevolen. Het logo met overlappende geometrie is een trend die steeds populairder wordt en zeker nog niet verdwijnt. Met overlappende geometrie creëer je meer lagen in jouw logo, en zou enorm jammer zijn om deze bijzondere trend voorbij te laten gaan.


5. Dunne lijnen

Samen met de minder is meer trend passen de dunne lijnen in een logo daar ook heel goed bij. Dunne lijnen zorgen namelijk voor een clean ontwerp. Deze prachtige ontwerp techniek is gebaseerd op schreefloze lettertypen en eenvoudige geometrie. 


6. Monogram

De monogrammen zijn terug van weggeweest. Echter worden de monogrammen tegenwoordig gecombineerd met negatieve ruimten, gestapelde elementen en gedurfde geometrie. In plaats van iconen en afbeeldingen naast je bedrijfsnaam gaan we in 2022 dus vaker monogrammen zien.


7. Aparte lettertypes

Een trend die we nog niet eerder hebben gezien is de aparte lettertype trend. Een trend waarvoor lef nodig is, gebruik creatieve typografische lettertypen om de persoonlijkheid van jouw bedrijf te benadrukken. Een aangepast en origineel logo zullen we steeds vaker gaan zien, hierbij is het wel belangrijk dat het lettertype goed leesbaar blijft.

8. Gedempte kleuren

Met jaarlijkse trends op het gebied van logo ontwerpen verwachten we vaak technieken te vinden die oogverblindend zijn. Gedempte kleurenschema’s gaan we ook steeds vaker voorbij zien komen, het creëren van een logo met gedempte kleuren geeft meer sfeer aan een logo in plaats van felle kleuren, en zien we vaak gebruikt worden door onder andere beautysalons. Gedempte kleuren voelen veilig en zeker en kan ook een nostalgische look geven.


9. Cartoon afbeeldingen

Waar anderen kiezen voor een minimalistisch logo, of een logo met gedempte kleuren zien we ook een toename bij geïllustreerde logo’s, oftewel cartoon afbeeldingen. Voornamelijk bedrijven in de entertainment business zien we steeds vaker cartoon logo’s gebruiken. Een logo met een cartoon afbeelding is een fantasierijk element en geeft een speelse toevoeging aan een logo.


10. Weglaten

Geef je logo een mysterieus gevoel door een deel van een letter of woord weg te laten, vervagende kleuren te gebruiken of een lijn half af te laten. Een visuele, opvallende maar toch lastige techniek, het is hierbij namelijk belangrijk dat het logo leesbaar blijft.  

 

bron: https://www.kimberleypellekaan.design/logo-trends


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.