• tel. 06-12041057
  • karakterdesignlogo@gmail.com
  • #designmetkarakter

Instagram live

Gepubliceerd op 19 oktober 2022 om 07:08

Een tijdje geleden werd mij gevraagd om samen met een andere ondernemer een live-video te doen op de sociale kanalen. Een vraag die mij bevreesd en een antwoord waar ik tegenstrijdige dingen bij voel. Bang om gehoord en gezien te worden en toch riekt het ergens naar avontuur. Doorbreek het patroon!

Ondernemen betekent tegenwoordig ook het gevecht aangaan om (online) gezien te worden. Er zijn zoveel verschillende communicatiekanalen waarbij eenrichtingsverkeer zoals het vroeger was allang niet meer de norm is. Tegenwoordig willen we dialoog, dynamiek en het gevoel ergens actief aan mee te kunnen doen. Dat 'live online'-gevecht is voor de één een makkelijke en voor de ander is het er één met hobbels op de weg. Zo ook voor mij.

Video's van mij zijn spaarzaam, mijn reels zijn een mix van afbeeldingen en live ben ik nog nooit geweest. Ik daarom thuis ook altijd de fotograaf en/of de videograaf.

Toch overweeg ik inmiddels om de sprong te wagen. Het antwoord op de vraag op wat ik te verliezen heb probeer ik zoveel mogelijk niet te geven. In mijn hoofd heb ik al een heel lijstje met redenen om het niet te doen. 

Afgelopen weekend kwam de vraag wat er gewonnen had; de gezonde angst of de bange angst. Er was geen weg meer terug. De stap vooruit was gezet en een stap terugzetten doe ik niet.

Gisteravond was het zover. De live ging prima. Een bijzondere ervaring, een leermoment voor mijzelf en ik heb nieuwe inzichten gekregen en genoeg stof tot nadenken voor Karakterdesign.

De angst voor de livevideo was uiteindelijk nergens voor nodig. 

Zie het resultaat  hier.

 

Suzanne Boers

https://www.suzanneboers.nl/

https://www.facebook.cm/groups/254746423291717


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.