• tel. 06-12041057
  • karakterdesignlogo@gmail.com
  • #designmetkarakter

Op koers!

Gepubliceerd op 7 september 2022 om 06:58

mensen achter een laptopscherm

Tip voor starters

Als ik jou als startende ondernemer een tip mocht geven zou ik zeggen dat je je eigen koers moet varen.

Er zijn een heleboel collega-ondernemers met goede bedoelingen die de dingen anders zien waardoor jij geneigd bent de dingen zo ook te zien.

Je zult misschien denken dat jij als beginner vast nog niet weet hoe de vork echt in de steel zit en dat die ander het wel beter zal weten. Let wel; wees niet teveel gefocust op die eigen koers. Doe onderzoek, test dingen en pas dan, nadat je zelf overtuigt bent geraakt, pas je je koers aan. 

In mijn geval had ik niet duidelijk genoeg voor ogen hoe ik mijn bedrijf zag. Dus, te weinig visie, geen concrete richting of afbakening van wat wel en wat niet.

(Dat is dus nog een tip voor jou.)

Waaien met winden

Hierdoor waaide ik met allerlei winden mee, probeerde ik dingen uit omdat die ander zei dat...en uiteindelijk kwam ik weer terug op koers. Mijn koers. De koers die het beste voelt en die in alle aspecten het dichtst bij mij ligt. Ga geen dingen doen of aanpassen omdat de meerderheid het zo doet, dat het nu een trend is, dat iedereen die prijs heeft en dat iedereen hetzelfde ook aanbied. Jouw koers hoort bij jou en maakt jou hierin ook onderscheidend. Want dat wordt ook door iedereen geroepen; onderscheid jezelf van de rest. 

 

En voor bovenstaande geldt nog steeds; volg jou koers ook als je de dingen anders ziet dan mij ;

 

Nog een tip: blijf dicht bij jezelf! (en dat zal niet altijd meevallen!)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.